Saturday, May 9, 2009

~Pizza Hut Vs Pizza Islam~








...........VS...........









Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualikum w.b.t

Ape khabar sahabt semua? Posting kali nie mengetengahkan suatu penyelesaian kepada kita sebagai umat islam....benar atau tidak??

Ini berdasarkan apa yang boleh diperhatikan dalam kehidupan harian kita...ramai diantara kita yang tidak terlepas dari mengunjungi restoran-restoran gah seperti pizza Hut,KFC,Mcd dll...
di sini ana ingin berkongsi dengan sahabat semua tentang suatu pengalaman yang bagi ana sangat bermakna kepada semua peminat2 pizza... =)

Baru-baru nie sahabat ana mengajak ana untuk makan pizza...ana kata kat dia "eh,nta nie xfaham-faham lg ke...brape kali nk cakap pizza kita kena boikot"...(dalam nada menyindir..hehe)..sahabat ana membalas..."nta ikut je....xpe..kita g gak makan pizza malam nie...ana blanje... Huh!!....ape nk jadi dengan sahabatku nie Ya Allah....rupanya masih x faham2...sangkaan ana (moral?? jgn sangka yg bukan2...huhu)
Jadi...kami pun terus bergerak ke tempat nk makan pizza tu...sampai je kat tempat tu ana agak terkejut bila ternampak banner yang tertulis "Pizza Islam"...owh!..ade juga pizza islam ek??
Tiba-tiba terlintas dalam kepala ana..nie la uniknya kelantan...smuanye ada pair...

Pizza Hut Vs Pizza Islam
KFC Vs EFC
Mcd Vs McB (??)



Jadi....tujuan ana menulis kali nie adalah untuk mengajak sahabat2 semua...marilah kita bertukar kepada smua product-product ISLAM...yang selalu ke KFC..bolehlah bertukar ke EFC..yang selalu ke McD eloklah bertukar ke McB (hehe)..yang gemar ke Pizza hut..jom pakat-pakat bertukar ke Pizza Islam...insyaAllah..guarantee HALAL dan selamat...


sekian....

Hanya Allah MatlamatKu.....

Mohamad Solehin Bin Bakri
Medik 2nd year (USM)
msb_rg8@yahoo.com



..

11 comments:

Syauqah Solehah said...

salam. kat mana ye jual pizza islam tu???

Mohamad Solehin (Ibnu Bakri) said...

wslm....

kat panji...kedai kat seimpang...
masuk ke simpang JPJ panji...

tronx013 said...

salam.. bukan ke pizza D-village dpan usm dah ada lama??? huhu.. saya tiap2 minggu layan pizza kat depan USM nu.. sedap,memang best.. Milik orang Islam kan?? harga agak mahal sikit la berbanding pizza hut,tu je yg ppelik..

Mohamad Solehin (Ibnu Bakri) said...

ooo...tp pizza islam nie murah dari pizza hut....sedap gak...ada macam2 jenis..sea-food,spicy ayam,tomyam...dll...bley la try yg sana plak.. :)

Ibnu Shaukani said...

yeah, nak g try malam ni..tp sol kene belanja =p

zahirah ardy said...

btul tu. seriyesli pizza D'Village sedap mewah dengan toppings~ go boycott~ MacB makin kecil la portion chicken chop dia T_T ang lupa nak tambah ni. boikot Nescafe. beli kopi beng setiap pagi. sedap~

Anonymous said...

mcb pn masuk dlm senarai ek?
haha..solehin ada share ni...
pizza mcb mmg sedap...
boleh dpasarkan d pringkat a/bangsa..
hehe
kalo pizza hut,
mahal+ xsedap=beli pasti myesal....
hehe

Mohamad Solehin (Ibnu Bakri) said...

eh..ana xde special share ape2 ngan McB ye...
Tp secara fitrahnye ade share dari segi pegangan aqidah.. :)

Sesungguhnya Islam Itu Tinggi Dan Tiada Yang Lebih Tinggi Darinya...

p/s: Teruskan menyokong Orang ISLAM...

ibnu ibrahim said...

betul... pizza islam memang sedap sy dah rasa kat kuala Terengganu,
alamat :belakang bagunan desa murni (syurga tudung) pegadang baru Ktggnu.
Tel;0139918732
xsilap saya,ada 7jenis Menu IslamPizza

1.Spicy Chiken
2.Cowboy
3.hawaii
4.sea food
5.super suprem
6.tom yam
7.pesca al curry

harga pun murah cuma rm6.90
je,sesiapa pun bleh beli, memang BEST....

Anonymous said...

Pizza Islam ni asal dari siam semua bahan2 yang digunakan dari siam..halal dari siam.

Tidak menggunakan keju hanya mayonis..tapi rasa dia unik

Anonymous said...

Hari tu aku balik klate cuti raya cina niat nk try pizza islam kat pauh tp tutup..jumpa satu pizza yang cukup sedap...konsep mcm pizza islam...pizza one malaysia harga RM6 jah...ada 9 menu...perghhh memang sodap dan berbaloi2 rego dio.

Korang patut cuba...gerai dia kat cabang 3 teluk..on d way nk g darulnaim memandu, jkr...dia kata ada 3 cawangan lain kt kedai lalat...pgkln chepa...beris


check kat sini

http://pizzaonemalaysia.blogspot.com/


cuti sekolah nati aku nk balik cuba semua menu dia...hoho


tapi pizza islam pun sodap juga cuma harga dah naik RM6.90