Tuesday, December 2, 2008

~ Sejenak Bersama Artis ~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Bismillahirrahmanirrahim...

Terima kasih kepada para pelawat blog 'Islam Itu Fitrah' semua...tanpa kalian semua,mungkin blog ana nie akan terkubur...hehe

Berbanyak kesyukuran dipanjatkan kepada Allah kerana sehingga kini masih memberi kekuatan dan ketabahan untuk ana meneruskan kehidupan nie...

Baiklah..tajuk kali nie bukanlah suatu perbincangan cuma suatu perkongsian kepada sahabat semua tentang kenangan-kenangan ana bersa
ma artis2 jemputan..hehe

sengaja buat nie kerana minat ana yang agak tinggi dengan kumpulan-kumpulan nasyid...hehe






Bersama Che Amran Idris-Raihan


Bersama RAIHAN..

Gambar bersama Raihan nie diambil masa program 'Forum Perdana Ehwal Islam' di kampus kesihatan USM..hehe


Gambar bersama Amar..


Bersama In-Team...

gambar ngan Amar & In-Team nie diambil masa Hari Terbuka Desa 2008 masa program konsert Nasyid...Dan untuk pengetahuan..nie lah kali pertama ana jadi pengerusi majlis yang x formal..(dengan xde pengalaman langsung...berdebar yang teramat...hehe) .... :)



~Bersama MESTICA~ hehe..

nie masa konsert Malam Anugerah Inspirasi Seni MPI ke-!0 2007.. sangat cooperative...


~ Bersama UNIC~

nie lah konsert nasyid pertama yang ana g masa kat USMKK...bersama sahabat-sahabat....




~ Bersama Hijjaz ~

Nie gambar masa kat KMPP dalam program Minggu Aspirasi Seni...nie pun kena jadi MC...tp yang formal...

Jadi...ini saje nk berkongsi pengalaman ana bersama sahabat semua...semoga kita lebih minat dan menyokong kepada kumpulan-kumpulan nasyid tanah air kerana dari perkataan 'NASYID' itu sendiri dah bermaksud nasihat daripada kita meminati artis-artis yang jauh menyebabkan kita lalai dengan hiburan...

so...ana berharap..dengan perkongsian ini dapat membuka minda kita untuk memilih jenis2 hiburan yang sedikit sebanyak memberi faedah kepada kita semua...wallahualam...

sekian..wassalam..

Mohamad Solehin Bin Bakri
msb_rg8@yahoo.com


..

4 comments:

zahirah ardy said...

salam~ solihin, aku mau letak link ke blog kau dkat blog aku okay! permisi, pak.

p/s: aku... sgt mahu ambil gambar dgn Raihan td T_T in fact itu antara sebab aku datang DU tadi T_T membesar dengan dengar nasyeed Raihan tu dari darjah brapa tah, ku kuciwaa >.<

Anonymous said...

amboi2 solehin...
da jadi mcm artis doh...
bukan maen ye...
nmpok lebih glemer dr artis gtu..
hua3x...

SoLeHiN said...

To zahirah:

Bisa saja..link je.. :)

xpe..nnt waktu MPI kita akan jemput RAIHAN jugak untuk konsert nasyid...
so..bley la amik peluang time tu..

teruskan melawat.. :)

~ SoLeHiN ~

Anonymous said...

btol3..
sokong la industri nasyid kte..
hehe..
tp kan..aku ksian jgk tgk raihan mlm tu..
sbb tme diorg bt performance tuh penonton mcm xbg sokongan je..dgn ganguan teknikal lg..
kalo aku jd mereka la..sedih tgk..
hehehe